Sivut

6. maaliskuuta 2012

Ranskalaisten vierailuviikko

On ollut pieni tauko tässä bloggailussa, kun se ranskailainen vaihtari oli täällä meillä viime viikon ajan. 
Jotain voisinkin siitä viime viikosta kertoa, joka oli tooodella vilkas, nopeatempoinen ja paljon puuhaa. 

Lyonilaiset saapuivat siis maanantaina yhdentoista aikaa tänne, ja eipä siinä sitten paljon muuta kuin nukkumaan, oli aikast jännät tunnelmat, ja kun tuo minun tyttönikin oli aika ujo ja hiljainen. 

Tiistaina mentiin vierailemaan kirkolle ja kierrettiin kaupungin keskustaa. 

Keskiviikkona käytiin tukussa, koska mun piti hoitaa oppilaskunnan hallituksen kiskahommia, ja myöhemmin ranskikset ja muutamat suomalaiset menivät katsomaan jääkiekkopeliä ja saivat tavata yhden ranskailaisen pelaajan tämän kaupungin joukkueesta, ja taas kello olikin jo kymmenen. 

Torstaina olikin taas vauhdikas päivä, varsinkin ranskalaisille, koska mentiin saunomaan ja avantoon uimaan! Kaikki toivat jotain syömistä, ja voittekin uskoa, kun 50 ihmistä tuo karkkeja, sipsejä ja leivonnaisia, niin kyllä siinä pöytä notkui herkuista. Illaksi mentiin luistelemaan, ja tämäkin oli meidän ranskalaiselle aivan uutta, tai no, melkein, hänellä oli jokin hatara muistikuva, että hän on joskus pienempänä koittanut luistelua.

Perjantaina ranskalaiset lähtivät Olkiluotoon vierailemaan, minä sain hieman aikaa kultani kanssa. Illalla tultiin tänne S:n ja minun luo katsomaan leffaa. Lauantaina lähdettiin Turkuun shoppailemaan ja illalla biletettiin:) Sunnuntaina minä tein koooko aamun äidinkielen esseetä, ja C teki myös koulujuttuja ja kävi ulkoilemassa. Neljältä mentiin syömään suomalaista ruokaa muutaman muun ranskalaisen ja suomalaisen kanssa suomalaisen perheen luokse, ja tästä suunnistettiin keilaamaan. Joten, olihan siinä ohjelmaa. Eilen ranskalaiset lähtivät kello seitsemän kohti Helsinkiä!

Kuvia saan myöhemmin ihmisiltä, ja kirjoitan myös koululehteen jutun viime viikkoisesta ranskalaisten vierailusta. En malta odottaa, että pääsen kahden kuukauden päästä itse Ranskaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, kritiikkiä tai positiivista palautetta? Kommentoithan myös ihan muuten vaan:)